Olyan szertartást szerettünk volna, ahol a násznépnek nem kell ezerszer hallott szentimentális klisékben tocsognia

Szerelembe esni nem nehéz. Ami ezután következik, ahhoz kell az igazi bátorság. Kitartás és kemény munka. Nem mindenki képes rá, hogy igazán megismerje és megértse a másikat,. Beismerje, ha tévedett vagy belássa a saját hibáit. Hogy hajlandó legyen beleállni nehéz beszélgetésekbe és dolgozni magán egy boldog kapcsolat érdekében. Kevesen képesek foglalkozni a társuk belső gyermekével ,megvigasztalni, együtt érezni és törődni vele. Évi és Máté ennek szellemében élik közösen a mindennapokat. A boldog párkapcsolat imént elhangzott receptjét, talán érdemes ellesni tőlük.

2006- ban, a Debreceni Egyetem falai közt találkoztak először. Mindketten pszichológia szakra jártak… Évi első , Máté pedig harmadéves egyetemista volt ekkor. Első alkalommal 2008- ban, az egyik – Máté által szervezett- pszichológus buli alkalmával, tánc közben kerültek közel egymáshoz. Ám a romantikus a folytatásra egy kicsit még várni kellett.

Teltek – múltak az évek… mindketten befejezték az egyetemet…Évi Debrecenben, Máté pedig már Pesten élte a mindennapokat, mikor 2016- ban ők ketten újra találkoztak. Az ezt megelőző 8 évben bár egyáltalán nem beszéltek egymással… a viszontlátás után azonban már nem engedték el egymás kezét és az összeköltözéssel sem sokáig vártak. 2018- ban pedig kiskutyájuk, Benji érkezésével… igazi kis családdá váltak.

Gyorsan fény derült rá, hogy nem csak a szakmájuk iránti szeretet közös bennük, de gyermeki énjeik is remekül megértik egymást. Kiskoruk óta szeretik a társasjátékokat, így a mai napig szívesen játszanak egymással. A 7 csodapárbaj, Carcassone és Patchwork mellett a pszichológiai témájú dokumentumfilmeket és a másik által kedvelt sorozatokat is szívesen nézik együtt esténként.

A közös, szakmai eszmecserék mellett Évi kifejezetten élvezi, mikor Máté arról mesél… milyen izgalmas és érdekes dolgokat olvasott a világ dolgairól. Utazni is nagyon szeretnek. Évi nagy vágya volt, hogy együtt eljussanak Párizsba. Akárcsak az, hogy élete szerelme egyszer majd, a szerelem városában tegye fel számára a nagy kérdést.

Máté ezt pontosan tudta, és bár a járványhelyzet miatt ez az álom sajnos meghiúsult… 2020. augusztus 20- a Évi és Máté számára mégis csodásan alakult. Mint minden év augusztusában, két évvel ezelőtt is külföldre utaztak. Egyik este, mikor a nap elbújt a horizont mögött…. Máté egy gyűrűs dobozkával a kezében letérdelt Évi előtt és feltette neki a kérdést… szeretné- e leélni Mátéval az egész életét.

így láttak engem a Szerelmesek

„Nem vagyunk romantikafóbiásak, de olyan szertartást szerettünk volna, ahol a násznépnek nem kell ezerszer hallott szentimentális klisékben tocsognia.

Ebben a szemléletben kezdtünk el keresni szertartásvezetőt. A bejövő megkeresések közül hamar ki tudtuk zárni azokat, melyekben már a bemutatkozás is szöges ellentétben állt a kérésünkkel. Ezen kívül természetesen fontos volt továbbá számunkra, hogy a szertartásvezető jól tudjon fogalmazni. Szerencsénkre Szilvi is írt nekünk, megnéztük a honlapját, és mellette döntöttünk.

Az előkészületek során sok segítséget kaptunk Szilvitől. Praktikus, valóban hasznos tanácsokat adott, mind írásban összegyűjtve, mind pedig a megbeszéléseink során. Ha kellett, megértő volt, ha kellett, bátorított, vagy épp javasolt. Jó hangulatban teltek az online megbeszéléseink. Az általa írt szöveget is átbeszéltük előzetesen – apróbb módosításokat kértünk csak tőle, összességében visszaadta azt, amit leírtunk neki és kértünk.

Egy számunkra fontos dolog azonban csak a ceremónián derülhetett ki teljes egészében: hogy hogyan mondja el az előzetesen megírt szöveget. A bevonulásunk után azonban egyből megkönnyebbültünk, amikor Szilvi megszólalt: meleg hangszíne, a megfelelő hanglejtése, nyugodt beszédtempója abszolút hozzájárult ahhoz, hogy emelkedett hangulat uralkodjon el a teremben. Jó érzés volt látni, hogy nem csak mi hatódunk meg – annyira ránk hangolódott, hogy több helyen ő is elérzékenyült.

Jó érzésekkel gondolunk vissza a Szilvivel való közös munkára, és legfőképpen a szertartásra, melynek hangulatát a násznépből sokan külön is kiemeltek. Bátran ajánljuk Szilvit azoknak, akik nem akarnak attól félni, hogy elröhögik a szertartást az esetlen szertartásvezető miatt, ehelyett sokkal inkább egy valóban emelkedett hangvételű, egyedi ceremóniát szeretnének.

Évi és Máté”

Évi és Máté 2022. augusztus 13.
Marriott Hotel Budapest