Minden vendégünk meghatódott és megérintette őket a szertartás, amit vezettél

Dalma és Quoc egy romantikus dunaparti esküvőt álmodott meg. A hangulatos Csónakház Mulató -ra esett a választásuk, melynek teraszán,- közvetlenül a Duna mellett- a szerelmük történetéből számukra írt mesém után, szeretteik előtt is fogadalmat tettek egymásnak.

Dalma és Quoc meséje

Harminc évvel ezelőtt, 1991. július 30- án Hong Thu, az örömanya életének egyik legszebb napjára ébredt… amikor világra jött első szülött fiúgyermeke, Quoc Ahn. A kisfiú nem sokkal később édesapját egy ideig nélkülözni kényszerült… azonban 4 évvel Quoc születését követően a család, Trung nagybácsinak hála, Budapesten újra egyesült. Quoc szerettei támogatásának és saját tudatos személyiségének hála… csodálatos életutat tudhat magáénak mára.

Ám 1991. november 26- án, mikor a még csak néhány hónapos Quoc vidáman gőgicsélt a járókában, mindeközben valahol Miskolcon világra jött egy gyönyörű kislány, ennek a pici fiúcskának az élete párja… Dalma volt ő, a család első szülött gyermeke, ki később két húgának lett nagyszerű nővére. A kislányt a sport és az építészet mellett korán elkezdte érdekelni a japán kultúra, a reál tárgyak mellett, e szép nyelvet is örömmel tanulta. Számos alkalommal el is látogatott a lenyűgöző Japánba, ahol egy csodás életet és családot álmodott meg magának. A sors azonban más utat jelölt ki a lánynak…és Budapesten, a belsőépítész mester diploma megszerzését szánta céljának. Dalma ekkor még nem láthatta, hogy élete legnagyobb szerencséje éri őt ezáltal…egy álruhába bújtatott áldás alakjában.

2018. októberében azonban értelmet nyert minden… Dalmát, az eddig történt események, mind Quoc érkezésére készítették fel. Az internet segítségével találtak ők egymásra… mely kettejük életét örökre megváltoztatta. Quoc már az első perctől mágikus hatással volt a lányra, ami némileg hátrálásra késztette a fiút… hisz sosem volt ő még senkinek bálványa. Dalma ebből kifolyólag az első időszakot meglehetősen nehezen élte meg, úgy érezte… talán mégsem viszonzott az ő szerelme. Quoc előtt azonban idővel világossá vált… szívének csakis Dalma lehet az igazi boldogság.

Dalma a kezdetektől felnéz imádott párjára… gondoskodó szeretetére, tudatosságára. Quoc is tudja, hogy egy igazi kincsre lelt Dalma személyében… aki elvarázsolta őt önfeláldozó, önzetlen lelkével. Kapcsolatukban igazi nőként és férfiként tudnak egymás mellett kivirágozni… a bachata a latin tánc, a közös utazások és a konyhaművészet pedig, kettejük szövetségét csak tovább erősíti. Szerelmük mélységének legfőbb bizonyítékát azonban az jelentette, mikor Quoc, a már közös otthonukat két hétre elhagyva 2020. januárjában Vietnámba ment. Hazatérése után világossá vált mindkettejük számára… hogy ezt a szerelmet bizony semmi sem teheti próbára.

2020. márciusában elérkezett a nagy nap, mikor a Naszály hegyi kilátótorony tetején Quoc térdre ereszkedve kérte meg szerelme kezét a szabad ég alatt. Dalma az első pillanatban nem hitt a szemének, ám néhány pillanattal később…könnyek között mondott igent szerelmének. A vietnámi hagyományokhoz híven a legény és családja hamarosan ellátogatott Dalma családjához… hogy a leány családfőjétől a frigyre áldást kapjon. Miután mindkét család áldását adta Dalma és Quoc házasságára… a szerelmesek az esküvő szervezésének is nekiláttak.

így láttak engem a Szerelmesek

Kedves Szilvi! Minden vendégünk meghatódott és megérintette őket a szertartás, amit vezettél. Sokan nem is tudták előtte, ki az a szertartásvezető és most látták meg először a különbséget. Az Örömanya, – aki eredetileg ódzkodott e dologtól – utólag örömmel számolt be róla, hogy milyen sok személyes tónusa volt a szertartásnak. Vietnámi vendégeinket,- bár a szertartás szövegét csak részben értetté- mégis nagyon meghatotta őket. Egy újszerű élményben volt részük a vietnámi esküvőhöz képest.

Dalma és Quoc Ahn 2021.08.20. Csónakház Mulató, Budapest