Izgalmas megoldások őszi-téli és kis létszámú esküvőhöz

Az esküvő a legtöbb ember számára egyet jelent a nyárral. Vagy legfeljebb a késő tavaszi és a kora őszi időszakkal. Pedig egy őszi vagy téli esküvő mellett legalább annyi érv szól,- ha nem több- mint a közkedvelt nyár mellett.

Őszi- téli menyegző

Van annak valami egészen különleges bája, amikor a természet lágy, meleg színekbe borul. A hőmérő higanyszála bár egyre lejjebb kúszik, így az ősz előrehaladtával egyre kevesebb időt töltünk a szabadban. A természetben tartandó esküvőkre bár egyre nagyobb igény mutatkozik, a hideg időjárás miatt párok sok esetben nem merik az őszi vagy téli hónapokra szervezni a Nagy Napot. Igaz, hogy a késő ősz és a tél nem kifejezetten a szabadban megrendezett szertartások és lakodalmak ideje. Mégis rengeteg lehetőséget rejtenek magukban, az erre az időszakra tervezett esküvők.

Az őszi és téli esküvőkben rejlő, kiaknázásra váró lehetőségek

  • Sokkal több a szabad dátum és rengeteg esküvői helyszín közül választhattok, amelyeket egy nyári esküvő esetén nagy valószínűséggel már rég lefoglaltak előletek
  • Ugyanez a helyzet a szolgáltatókkal is. A legjobbakat, ha csak nem másfél- két évvel az esküvő előtt foglalod le őket nyári esküvődre, akkor sajnos nagy eséllyel már nem tudják vállalni a Ti Nagy Napotokat. Hiszen már elígérkezett egy másik pár esküvőjére. Ősszel és télen azonban sokkal könnyebben megszerezhetitek a vágyott szolgáltatókat.
  • Bár először minden menyasszony egy lengébb, nyáriasabb esküvői ruhában képzeli el magát, amikor az esküvőjére gondol. Ám egy kis szőrmekabát, hosszúujjú menyasszonyi ruha, amely- nem könnyed csipkéből, tüllből, hanem- például csodaszép esésű mikádó selyemből készül, igazi királynői eleganciát kölcsönöz viselőjének. Ennek az érzésnek a különlegessége pedig vitathatatlan.
  • A hagyományos ételeken kívül igazán különleges finomságok kerülhetnek a vendégváró és vacsora asztalra. Mint például lekvárok, sajtválogatások, dió, mandula, mogyoró, sütőtök, füge, szőlő. Az italok közé pedig becsempészhetitek a forralt bort esetleg a forró csokit, amelynek szintén hatalmas sikere lesz a vendégek körében.
  • Mesés színvilágú dekoráció. Képzeld csak el, hogy milyen csodás színeket rejt az ősz. A bordó, a barna, a sárga, a narancs különböző árnyalatai valódi melegséget kölcsönöznek az esküvőtök helyszínének. Télen pedig a winter wonderland tematika jegyében megjelenő kék, a fehér és az ezüst csillogása varázsolja tündöklővé a Nagy Napot, bármilyen helyszínt is választotok életetek egyik legszebb napjának megünnepléséhez. Akár szűkkörű, akár hatalmas lagzit is szerveztek.

Helyszíntippek kis létszámú esküvőkhöz

Akár kis, akár nagy létszámú esküvőben gondolkodtok, a fenti ötletek mindkét esetben megállják a helyüket és hozzájárulnak ahhoz, hogy egy különleges esküvőt tudhassatok magatokénak. Egyre több pár szeretne valóban hangulatos, családias és meghitt esküvőt, ami többek között azt is jelenti, hogy kis létszámú lakodalmat szeretnének, szűk családi körben. Azonban már a helyszín keresésnél akadályokba ütköznek, hiszen sok esetben azzal kell szembesülniük, hogy az éttermek nem vállalnak ilyen pici esküvőket (szombati napokon biztosan nem, de pénteken sem szívesen). A szállodák pedig csak abban az esetben, ha a násznép az éjszakát is a hotelben tölti vagyis csak szobafoglalással együtt van lehetőség az esküvő megrendezésére. Kivételek persze mindig akadnak, de a legtöbb esetben alapos és hosszú utánajárást igényel.

Szerencsére vannak más szuper alternatívák is, melyekre sokan nem is gondolnak. Számos vidéken található, eldugott, akár erdei házikók léteznek, amelyek bel- vagy kültéri szaunával, dézsával, jakuzzival felszerelve igazán különleges helyszínt adhatnak kisebb, akár 10- 15 fős esküvőknek. A kandalló meghitt melege, a tűz ropogása, a hangulatos fények, pihe- puha takarók, ínycsiklandó forrócsoki és forraltbor, a györnyörű táj, a hóesés látványa a szaunából vagy a jakuzziból azok társaságában ,akik számotokra a legfontosabbak. Akár egy több napos esküvő keretében. Van ennél meghittebb és különlegesebb módja, hogy életetek legfontosabb napját, a hétköznapok zajából kiszakadva azokkal ünnepelhessétek, akik számotokra a legfontosabbak? Ne féljetek másképp megvalósítani az esküvőtöket, mint ahogy mások csinálják. Lehet, hogy ők is inkább így ünnepelnének, csak nem gondoltak bele vagy nem tudnak róla, hogy így is lehet csodálatos a Nagy Nap.