Hadd kérdezzem meg, mégis mi kerül ezen ennyibe?

Tegyük fel, hogy elszöknétek a világ elől egy hétre ketten a Balatonra. És mivel a google kidobta a nevemet a „balatoni nyaralás egy hétre”- keresésedre, -persze ezt csak képzeljük el, sajnos nincs balatoni szállodám:)- ezért írsz nekem egy emailt.

Szia! A balatoni egy hetes nyaralás érdekelne két fő részére. Mennyibe kerül? Előre is köszönöm.

Én pedig válaszolok a kérdésedre:

Szia! 500.000 Ft.

Megnyitod az emailt, elolvasod és miután rányomtál a törlés gombra, megállapítod magadban, hogy ez a nő nem normális. Mégis mit képzel? Ennél pofátlanabbat elképzelni sem tudok. Igaz, hogy a 10. házassági évfordulónkat ünnepelnénk, ami fontos esemény, de azért ez mindennek a teteje- mondod magadban. Aztán tovább lépsz, hiszen választ kaptál a kérdésedre. Nem tetszett, haladjunk tovább.

De vajon tényleg választ kaptál a kérdésedre? Tényleg csak az ár érdekelt? Kaptál egy elsőre részmisztően pofátlan árat. De mire is?

Tegyük fel, nem hagy nyugodni a gondolat, hogy ilyen szemtelen ajánlatot kaptál és visszaírsz nekem:

Szia! Ne haragudj, de mélyen felháborít és egyben elkeserít, hogy egy 1 hetes balatoni nyaralásért képes valaki elkérni 500.000 Ft- ot. Hadd kérdezzem meg, -csak kíváncsiságból- hogy mégis mi kerül ezen ennyibe?

Nem bízol a válaszban, de azért egy kicsit mégis reménykedsz. És megérkezik:

Szia! Az XY szálloda Tihany szívében található. A csendes, festői környezetben fekvő 100nm- es, két szintes apartmanhoz tartozó 40 nm- es napozóteraszról teljes kilátás nyílik a Balatonra. Egy pohár prémium bor mellett pedig, a csodás naplementét is zavartalanul megtekinthetitek apartmanotok kényelméből.

A 6 fajta prémium borból álló bekészítésünk, mind a 6 nálunk töltött estéteket különlegessé teszi majd. Akárcsak a szintén prémium kategóriás kozmetikumaink (tusfürdő, antibakteriális kézmosó, arclemosó éjszakai, nappali arckrém száraz, zsíros, érett bőrre, kényeztető kollagénes és aloe verás arcmaszk valamint sampon, balzsam, testápoló és fürdősó) melyek még kellemesebbé varázsolják itt tartózkodásotokat.A nappaliban található két személyes finn valamint infra szauna mellett jakuzzi nyújt kellemes kikapcsolódást, melyet akár tv nézés közben is élvezhettek.

A reggelit és a vacsorát szintén lakosztályotok kényelmében élvezhetitek, hiszen szobaszervíz szállítja Nektek minden alkalommal. A reggelire és vacsorára vonatkozó kívánságaitokat a szálloda éttermében adhatjátok le minden nap a svédasztalos ebéd alkalmával.

Szállodánkban a wellness részleg 6:00 és 24:00 között vehető igénybe. A szintén csomagunk tartalmául szolgáló fejenként 3 massszázsra is a wellness recepcióján jelentkezhettek be. A szolgáltatáshoz azonban már csak ajtót kell nyitnotok, hiszen masszőr kollégáink az apartmanotokban végzik a masszázst.

Szobaszervíz szolgáltatásunkért külön díjat nem számítunk fel. Itt tartózkodásotok alatt saját inas áll majd a rendelkezésetekre. A szállodában orvosi ügyelet működik 0:00- 24:00 óráig. Esetleges problámáitokkal a nap bármely szakában bizalommal fordulhattok orvosunkhoz. Bízunk benne, hogy az ajánlat elnyeri tetszéseteket. Kedvező fizetési feltételekkel és sok szeretettel várunk Titeket!

Most már tudjuk, MI kerül ezen a balatoni nyaraláson ennyibe.

Hogy ez Számodra vonzó -e azt csak Te tudhatod. Hogy erre vágysz-e vagy kevesebbel is beéred. Mennyire fontos Számotokra, hogy ez a nagy esemény egy valódi és emlékezetes élmény legyen. Olyan, amilyet valószínűleg csak úgy akármikor nem engednétek meg Magatoknak. Erre áldoztok pénzt ,vagy ugyanezt az összeget másra költitek majd el. Mindez természetesen csak Rajtatok múlik. De egy „egy hetes balatoni nyaralás” pontosan ugyanúgy sokféle lehet, mint egy bármilyen másik szolgáltatás, amit ráadásul nem mindennapi alkalomhoz kapcsolódva szeretnél igénybe venni.

Akár egy esküvői szertartást. Hiszen különleges az apropója.

Ha a gondolataidban a szertartás nem több, mint egy kötelező program 30 percben, amit csak kibír mindenki a buli előtt, akkor az én szolgáltatásom Nektek valóban nagyon drága lesz. Mert sokkal többről szól, mint 20 perc érzelemmentes sablon alapján született közhelyek elhadarása. És ezesetben tényleg nem éri meg együtt dolgoznunk a szertartásotokon. Sem Nektek, sem nekem. Amivel nincs is semmi baj. Hiszen mindenki megtalálja a saját szolgáltatóit és ügyfeleit.

De kérlek, mielőtt döntesz mindig nézz be az ár mögé. A szolgáltatás nem egy termék, ahol cikkszám alapján összehasonlíthatóak az árak. A szolgáltatás mögött ember, szaktudás, hozzáállás és munka rejlik. Az a nem mindegy, hogy ezek milyenek. Mert az eredmény ezen múlik majd.

Persze olcsón is meg lehet úszni. A kérdés, hogy megúszni akarjuk vagy megélni?