Lagzi nèlkül kellett összehàzasodnunk ès fèltünk, hogy érint majd minket ez a megújító fogadalom. Azt kell, hogy mondjam ajándèk volt.

Kriszti és Imre egy különleges esküvőt álmodott meg. A Kerekdombi Termálfürdőre esett a választásuk, -ahol a szerelmük történetéből számukra írt mesém után, szeretteik előtt is fogadalmat tettek egymásnak a szertartáson.

Kriszti és Imre meséje

2009. nyarán két középiskolás fiatal épp a nyári vakációt igyekezett túlélni…miközben mindketten… éppen szerelmi bánatukat igyekezték leküzdeni. A lány és a fiú is felfedezték a MyVip és az MSN előnyeit… az interneten töltötték hát a nyári szünidő szabad estéit. Imi 18, Kriszti majdnem 16 és fél éves múlt akkor… mikor a fiú üzenetet írt a lánynak augusztus 1- én, azon a bizonyos szombati napon. A kérdés rövid volt, akárcsak a válasz…melyből kiderült, nem Kriszti volt az a lány… akivel nemrég találkozott Imi, egy buli alkalmával. A fiú tudomásul vette, hogy Kriszti nem az a lány, akit ő keresett… a lánynak azonban ez.. meglehetősen rosszul esett. Kriszti ugyanis néhány héttel azelőtt már felfigyelt Imire…s képzeletében magát, már a fiú ölelésében érezte.

Két héttel később azonban a lánynak újabb üzenete érkezett…ettől a naptól kezdve Kriszti és Imi minden estét átbeszélgettek. Úgy érezték, mintha mindig is ismerték volna egymást…Imi a felismerést követően, hamar randizni hívta a lányt. Kriszti picit nehezen vette rá magát a találkozóra…aggódott egy kicsit, hogy internetes lovagjához a szülei vajon mit szólnak?! Enikő, – ahogy arra csak legjobb barátnők képesek- cinkosan.. Kriszti segítségére sietett. Segítség ide vagy oda…a lány a találkozót két alkalommal is lefújta…Imi pedig a reményt, kis híján teljesen feladta. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően azonban ők ketten összefutottak…ezalkalommal pedig teljesen világossá vált számukra…hogy bizony.. tökéletes összhangban vannak.

2009. szeptember 26- án el is csattan kettejük között az első, mindent eldöntő csók…Kriszti és Imi attól a pillanattól kezdve elválaszthatatlanok. Kapcsolatuk a kezdetektől sok szép pillanatot tartogatott…ám a kellemes percek mellett az élet számukra, megoldandó feladatokat is hozott. Az idővel 40 km- ről 400- ra növekvő távolság…vagy épp a számos makettezés az egyetemi években éjszakákon át… a sok- sok várakozás a buszra és vonatra a hideg téli estéken…mind mind megerősítették a kettejük közti szövetséget.

2019 őszén azonban véget ért számukra a sok megpróbáltatás…végre közös életet kezdhettek a szerelmesek, 10 hosszú év után. Az együtt töltött időt azonban ma is nagyon értékesnek tartják…legyen az filmnézés a kanapén vagy egy kellemes vasárnap délutáni alvás. 12 év alatt kapcsolatuk rengeteget változott…szerelmükbe minden életszakasz új tapasztalatokat hozott.
A kezdetektől kettejük közt lévő tökéletes harmónia alapja…hogy a mai napig.. csodálattal tekintenek egymásra.

Mint minden évben, 2020- ban is elvitte Imi kedvesét egy kis évfordulós ünneplésre…ám előtte egy kis kitérővel, elvitte Krisztit az első csókjuk helyszínére. A hideg szeptemberi napon szinte reszketve ültek a padon… mikor Imi megszólalt:
-Kriszti, van Számodra még egy ajándékom…
Imi ekkor egy levelet húzott elő a zsebéből és odaadta Krisztinek…mely első látásra épp úgy festett, mint amit minden évben írnak egymásnak ilyenkor …immár 10 éve. Kriszti lassan és figyelmesen olvasott…ám az utolsó sorokhoz érve tekintete bepárásodott. A levél legutolsó sora egy kérdést rejtett…melyre a válasz.. csakis az Igen lehetett… Kriszti felnézett a levélből és nagyon boldogan mondott igent kedvesének… mert mindketten érezték, hogy bizony Kiss Krisztina az a lány, akit Imi azon a bizonyos.. augusztus 1- én keresett.

Így láttak engem a Szerelmesek

Dràga Szilvi!

 
Nem gondoltuk volna, hogy szerelmünk törtènetèt ilyen megható lesz visszahallanunk. Hogy a pillangók újra repdesnek majd a gyomrunkban, mint az első csókunknàl. Csodàlatos szertartást vezettèl le sok vendèg szeme lábadt könnybe a miènk mellett. Imàdtuk mindent percèt! Már az első 3 órás beszèlgetèsünk utàn tudtuk, hogy különleges vagy ès szuper kezekben leszünk. A szertartás vègèn újdonsült fèrjem èdesapja megkèrdezte tőlem ” hol lehet kapni ilyen remegős csokrot?” Elmesèltèk, hogy vègig remegett a kezemben, annyira elérzékenyültem. Csodàlatos érzès volt egymàsnak kimondani a fogadalmainkat, hallani a másik gondolatait.

Bàr a Covid miatt màjusban lagzi nèlkül kellett összehàzasodnunk ès fèltünk, hogy immàr hivatalosan is hàzaskènt hogyan érint majd minket ez a megújító fogadalom, azt kell hogy mondjam ajándèk volt, hiszen újra àtèlhettük a màjusi pillanatokat. Csak sokkal mèlyebben.

Nagyon-nagyon köszönünk neked mindent dràga Szilvi! Mindenki dícsérte a szertartást! Mi pedig teljes szívből ajànlunk tèged a jövőben! Sok-sok csodaszèp esküvőt kívànunk neked! Az esküvő előtti napon kikèszítettem neked egy üveggel a kedvenc borunkból, mert tudtuk, hogy csak köszönetet ès hàlát èrdemelsz majd a munkàdért. Sajnos a bor nem került elő aznap a nagy fennforgásban, de ezt pótoljuk mindenkèpp!

Ölel: Kriszti&Imi

Kriszti és Imre 2021. szeptember 4. Kerekdombi Termálfürdő Tiszakécske