A szertartás esküvőd ékköve- ám sajnos nem egyértelmű, hogy az is lesz

A szertartás az esküvőd ékköve. Legalábbis annak kellene, hogy legyen. Sajnos azonban nem egyértelmű, hogy valóban olyan lesz, mint amilyennek elképzelted. Amikor az esküvő szervezésnél elérkeztek a szertartás megszervezéséhez, bizony sok olyan dologgal találkozhattok, ami kedveteket szegheti. A lagzi helyszínén szeretnétek kimodani az Igen-t. Már az esküvő dátuma is meg van. így befáradtok az anyakönyvvezetőhöz, hogy gyorsan elintézzétek a formaságokat az időpont és helyszín fixálásához, hogy aztán tervezhessétek tovább a Nagy Napot.

Arról persze senki sem szólt, hogy a területileg illetékes anyakönyvvezető nem végez külső helyszíni esketést vagy, hogy a tervezett dátumra már idő előtt elfogytak az esketési időpontok. Esetleg lennének még időpontok, ám azok még nem foglalhatóak. (mindháromnak meg van az esélye) Ti pedig ott álltok megsemmisülve és fogalmatok sincs, hogyan tovább. Így a szolgáltatókeresést is fel kell függesztenetek hiszen, ha az anyakönyvvezetőnél nem tudtok bejelentkezni, tervezni sem tudtok.

… elfogytak az időpontok

… a hivatal nem vállal külső helyszíni esketést

… még nem foglalható időpont az esküvőtök napjára

… nem éritek el az anyakönyvvezetőt

… nem tudjátok előre ki vezeti a szertartást, hiszen a hivatali beosztás dönti majd el

… nem kérhetitek fel a számotokra kedves anyakönyvvezetőt, hiszen a személye nem választható

Lehet, hogy mégis sikerült lefoglalni az időpontot, sőt még arra is lehetőségetek van, hogy a vágyott helyszínen valósuljon meg a ceremónia. Időközben azonban kérdéseid merülnek fel és újabbnál újabb ötletek jutnak eszedbe, mivel is lehetne személyesebbé varázsolni a szertartást. Próbálod elérni az anyakönyvvezetőt, de lehetetlen küldetésnek bizonyul. Kétségek között telnek el napok, hetek és egy idő után kezdesz beletörődni, hogy lesz, ami lesz, csak nem lesz olyan rossz a ceremónia. Lehet, hogy igazad lesz és tényleg egy kedves ceremónia részesei lesztek majd, de előfordulhat, hogy félelmeid jogosnak bizonyulnak és semmi sem történik majd úgy, ahogy szeretted volna. Hisz lehetőséged sem volt elmondani senkinek, mit is szeretnél. Így eshet meg, hogy a ceremónia végül jobban hasonlít egy érzelemmentes, okmányirodai ügyintézésre, mint életetek legszebb eseményére.

A szertartás az esküvőd ékköve. Legalábbis annak kellene, hogy legyen. Az esküvői ceremónia az az esemény, ahol elhangoznak azok a szándéknyilatkozatok, melyek miatt magát az esküvőt szervezitek. Ennek az eseménynek méltónak kell lennie ahhoz a nagy elhatározáshoz, melyet akkor hoztatok, mikor eldöntöttétek, hogy a világ előtt is büszkén kijelentitek, összetartoztok.

Itt tehát semmilyen kétségnek, kompromisszumnak, meg nem válaszolt kédéseknek, mechanikus ügyintézésnek, be nem teljesített vágyaknak, lelombozó sablonmegoldásoknak nincs helye. Mindezek nem árnyékolhatják be életetek legszebb napját és annak legmeghatározóbb 30 percét a szertartást. A ceremónia egy nem mindennnapi, megismételhetetlen esemény. Tehát ehhez máltónak is kell lennie. Szertartásvezetőként pontosan az a feladatom, hogy a hozzátok és az esemény fontosságához méltó szertartást valósítsam meg Nektek.

Ne csak reméld, hogy jól sikerül a ceremónia. Tegyünk érte együtt, hogy biztosan olyan legyen, amilyennek szeretnéd!

Ehhez pedig személyesen garantálom Nektek:

 • a biztonságot és megbízhatóságot (amit megbeszélünk, azt úgy és akkor meg is teszem, ahogy és amikorra megígérem. Profi hozzáállással dolgozom és minden megtervezhetőt 100% pontossággal megtervezek, a Nagy Napon esetlegesen felmerülő, improvizatív megoldásokat igénylő feladatokat is magabiztosan oldom meg.)
 • a folyamatos elérhetőséget (nem kell tartanotok attól, hogy nem kaptok választ a kérdéseitekre és kételyek közt maradtok. Hosszú napok helyett, néhány órán belül válaszolok az leveleitekre, telefonhívásaitokra)
 • a kedvességet és lelkesedést (pontosan tudom, hogy ilyenkor néha megerősítésre, lelki támogatásra is szüksége lehet a pároknak, főleg a Menyasszonyoknak. Valamint, hogy ez a nap egy kiemelten fontos jelentőségű esemény, így ennek figyelembevételével segítelek Titeket)
 • a pontos és precíz előkészítést és megvalósítást (a fantasztikus eredményhez minden megtervezhetőt meg kell tervezni. Biztosak lehettek benne, hogy nem bízom a véletlenre a ceremónia egyetlen pillanatának alakulását sem)
 • az empátiát (Az együttműködés ideje alatt fokozott empátiát tanúsítok a párok igényeit, kéréseit illetően. Egyúttal pedig, akár a legjobb barátotok állok Mellettetek az esküvő előtt és a Nagy Napon egyaránt)
 • az igényes és professzionális együttműködést és megvalósítást
 1. Ötleteket adok a személyiségeteknek, igényeiteknek, az esküvő stílusának, színvilágának, tematikájának, a helyszín valamint az esküvő évszakának és a ceremónia időpontjának (napszaknak) megfelelően az esetleges kellemetlenségek kivédésének és a legkiválóbb eredmény elérésének érdekében.
 2. A személyes vagy online szerződéskötést követően egy, a szertartás megvalósításához szükséges, minden meghatározó részletre kiterjedő kérdőívet küldök majd Nektek e-mailben. A kérdőív kitöltése során esetlegesen felmerülő kérdéseitek megválaszálolásával, kéréseitek teljesítésével kapcsolatban folyamatosan rendelkezésetekre állok a felkészülés során, egészen az esküvő napjáig.
 3. A szertartás megkérdőjelezhetetlenül fontos hozzávalói a szimbolikus kellékek, melyek segítségével még személyesebbé és emlékezetesebbé varázsoljuk a szertartást. Ilyenek a különböző összetartozásceremónia kellékei(homok-, folyadék-, óra,- legó stb. ceremónia, vagy az egyre népszerűbb időkapszula) melyek kiválasztásában és fellelhetőségében örömmel segítek Nektek.
 4. Igény esetén a szertartás idejére gyűrűpárnát biztosítok Nektek.
 5. A szertartásokon egyre közkedveltebb momentum a fogadalomtétel. Amennyiben Ti is vágytok rá, hogy egymásnak szeretteitek előtt is köszönetet mondjatok és fogadalmat tegyetek ezzel is megerősítve az egymás iránti elkötelezettségeteket, de nem találjátok a szavakat, szívesen segítek megfogalmazni Nektek a szerelmetekhez méltó szerelmi vallomást.
 6. A ceremónia szintén meghatározó eleme a szertartás alatt felcsendülő zene. Nem kizárólag a dalok, hanem, hogy azok éppen a megfelelő pillanatban szólajanak meg, hangosodjanak vagy épp halkuljanak el. A valódi élményhez, -mint minden apró részletet- a zenei aláfestést is gondosan meg kell tervezi. Ezért az Általatok választott dalokat ráillesztem a szertartásszövegre, melyet a ceremónia hangosítását végző DJ vagy zenekar rendelkezésére bocsájtok a szertartás előtt.
 7. És, ahogy vele, a többi szertartáson résztvevő szolgáltatóval is egyeztetek a helyszínen a tökéletes végeredmény érdekében. (fotós, videó stáb, zenekar, helyszínceremóniamester/vőfély)
 8. Minden esküvő esetében (akár tematikus esküvő esetében is pl: hajós, star wars, winter wonderland, disney, Magyar Népmesék, szuperhősök stb.) a szertartás teljes koreográfiáját, a kellékeket, a szöveget valamint a megjelenésemet is az esemény stílusához és színvilágához igazítom.
 9. A szertartást tehát teljes egészében a Ti igényeitek és elképzeléseitek alapján formálom, csiszolgatom és valósítom meg.
 10. Az esküvő hetében az általam megírt szertartás forgatókönyvet,-az addig Veletek megbeszéltek alapján- elküldöm e-mailben egyeztetésre, hogy valóban minden részlet a helyén legyen és a Ti elképzeléseitek alapján történjen.
 11. Ezt, amint az előbbiekben említettem, a helyszínen a szertartást megelőzően, az esküvői szolgáltatókkal (fotóssal, videóssal, a ceremónia hangosítását végző dj vagy zenekarral, illetve a helyszínnel) történő utolsó egyeztetés is szavatolja.

Szeretettel állok rendelkezésetekre , amennyiben kiváló minőségre, professzionálisan kivitelezett szertartásra vágytok. Valamint a Nagy Nap megkérdőjelezhetetlenül legfontosabb pillanatait, a szertartást valóban MEGélni, nem pedig csak TÚLélni szeretnétek.